حضرت امیر (ع ) و 《مثلث طلایی》برای حکمرانان

■ حضرت امیر و "مثلث طلایی" برای حکمرانان

□برگرفته از درسگفتارهای: اندیشه سیاسی در اسلام

 سید محمد ناصر تقوی

کلام الامیر ، امیر الکلام :
...ولیصدق رائد اهله
ولیجمع شمله  
ولیحضر ذهنه
( خطبه ۱۰۸ نهج البلاغه)

۱. صداقت حکمران : دولتمردان و پیشوایان قوم می بایست با صداقت با اهل و امت خویش مواجه شوند.
( نقطه مقابلش عدم صداقت در هر سطح و به هر شکلی، فربیکاری ، ریا و دغل است که باعث می شود ضمن ایجاد حس عدم اعتماد متقابل بین حاکمان و مردم ،این دغا و دغل و چاپلوسی و دورویی ، زندگی های موازی و داشتن شخصیتهای دو و چند گانه ، در تمام لایه های جامعه تسرّی پیدا کند ، که الناس علی دین ملوکهم)
۲. ایجاد وحدت و همگرایی اجتماعی: حکمران می بایست تفرقه ها و پراکندگی ها را از جامعه بزداید و توحد ایجاد کند و آحاد ملت و جامعه خود را به صورت یک کل کثیر الأجزاء و در عین حال بهم پیوسته بدل سازد.
( نقطه مقابل این ضلع : ایجاد تشتت و چند پارگی در جامعه و تقسیم مردم به گروههای مختلف با تقسیم بندیهای جعلی . روش ایجاد شکاف اجتماعی و پاره پاره کردن جامعه و مردم را قرآن کریم روش فرعونی میداند که: جعل أهلها شیعا / قصص -۴)
۳. نقد پذیری حاکمان : یعنی باور عمیق درونی به ضرورت نقد و استقبال آنان برای شنیدن حرفهای متفاوت و نقد ها و نصیحتها. اینکه آراء مختلف را تامل کنند و توجه داشته باشند. 
( نقطه مقابلش نقد ناپذیری و خود بسندگی در اندیشه و تصمیم و عدم آمادگی برای شنیدن و عدم توجه به سخنان ناهمسو با فکر خودشان است که نتیجه اش استبداد رای و عدم مشورت واقعی و عملی در امور خواهد بود. و چنانچه در جای دیگر فرموده اند این استبداد رای نهایتش هلاکت است : من استبد برأیه هلک)

 ◽️ بر گرفته از 
#️⃣ #درسگفتارها ( مبانی اندیشه سیاسی اسلام)
➖⁣➖⁣➖➖➖⁣➖➖➖‎‎‎

■کانال تلگرام:
@Mohammad_Nasser_Taghavi
Join ‎به کانال بپیوندید

  پیام های شما


  اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی





کلیه حقوق این سایت و مطالب ثبت شده محفوظ و متعلق به دکتر سید محمد ناصر تقوی است.
کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است. بازطراحی © 2024
طراحی سایت شخصی، راهکارنوین.